اهورای من

زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست.امتحان ریشه هاست؛ ریشه هم هرگز اسیر باد نیست

اهورای من

زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست.امتحان ریشه هاست؛ ریشه هم هرگز اسیر باد نیست

تاریخچه ی ایران

   بدون تردید ایران یکی از بسترهای شکل دهنده تمدن بشری بوده است . آنچه که امروز به عنوان ایران می شناسیم ، بازمانده تمدنی است بسیار کهن . نشانه هایی در دست است که سابقه زندگی انسان را در این منطقه به 5000 سال قبل باز می گرداند . آثاربه دست آمده از غارهای تم تمه Tamtameh ، بیستون و هوتو و دیگر نقاط ،‌ نشان دهنده زندگی انسانها از عصر جمع آوری خوراک تا ساختن ابزارهای ابتدایی سنگی در این نواحی می باشد . اگر چه تاریخ ایران تا 5000 سال قبل در هاله ای از ابهام قرار دارد و کاوش باستانشناسی همچنان ادامه دارد ،‌ اما از این تاریخ به بعد اطلاعات دقیق تری در دست است .


    
   در حدود 5000 ـ 4000 سال قبل ، گروهی از اقوام هند و اروپایی ،‌ که در نواحی بین دریای سیاه و دریای خزر زندگی می کردند ،‌ به سوی نواحی جنوبی تر ، یعنی فلات ایرا ن مهاجرت کردند . در میان آنها ، ماد ها که قبیله ای از نژاد آریایی بودند ،‌ در برخورد با بومیان منطقه ، با روشی مسالمت جویانه توانستند بر بخش بزرگی از خاک این منطقه تسلط یابند . دیگر گروه بزرگ مهاجر آریایی ، قبایل متحد پارسی بودند که تا نیمه هزاره اول قبل از میلاد با قبایل مادی نبرد هایی طولانی داشتند . کورش هخامنشی ، ‌رهبر پارسی توانست در سال 550 قبل از میلاد حکومت مادها را منقرض نماید و نخستین دولت فراگیر و مدرن آن زمان را بنام « هخامنشیان » بنیاد نهد . دولت هخامنشی که از این تاریخ تا 320 قبل از میلاد ادامه یافت ،‌ مبدل به امپراتوری بزرگی شد که از شمال تا قفقاز و از جنوب تادریای عمان ،‌ از شرق تا هند و از غرب تا دریای آدریاتیک گسترده بود . پایتخت هخامنشیان در تخت جمشید بود که ویرانه های آن هم اکنون به عنوان یکی ازباشکوه ترین آثار تاریخی ایران برجای مانده است . هخامنشیان دولت و تمدنی عظیم را بر پاداشتند . در زمان این دولت ،‌ علاوه بر گسترش فعالیت های کشاورزی ، صنایع مختلفی مانند آهنگری ، ‌سنگتراشی ، ساختمان سازی ، طلاسازی و مسگری پیشرفت زیادی کردند . هخامنشیان ازسیستم مالیاتی و حسابداری خبره ای بهره می بردند و در معاملات خود عمدتاً از مسکوکات استفاده می کردند .
   درسال 330 پیش از میلاد ،‌ اسکندر مقدونی با شکست دادن داریوش سوم هخامنشی و آتش زدن تخت جمشید ،‌ پایان عصر هخامنشی را رقم زد . پس از این واقعه ،‌ یونانیان در قالب سلسله سلوکیان بر ایران تسلط یافتند و تا 247 قبل از میلاد بر ایران حکم راندند . سلوکیان در این سال بدست پارتی ها ( اشکانیان ) سرنگون شدند . در دوره اشکانیان ،‌ مسیرهای حمل و نقل و سیستم آبرسانی زیرزمینی ( قنات ) گسترش زیادی یافت . اشکانیان تا سال 224 میلادی در ایران قدرت داشتند و سرانجام بدست اردشیر بابکان بنیانگذار سلسله ساسانیان منقرض شدند .
در دورة ساسانیان ایران از دولت مرکزی قدرتمندی برخوردار شد . در این دوره جامعه به طبقات کاملا‎‎‎‎ً مشخص تقسیم شد که روحانیون زرتشتی در رأس و کشاورزان در پائین ترین این طبقات قرار داشتند . ساسانیان در ساختن راه ها ،‌قنات ها ،‌پل ها و کاخ ها اهتمام زیادی داشتند که بسیاری ا زاین بناها امروزه به صورت آثار تاریخی باقی مانده است . حکومت ساسانی به دلیل فساد داخلی و مالیات های سنگینی که از طبقات فرودست جامعه می گرفتند به تدریج دچار ضعف شد و سرانجام د رمقابل سپاه اسلام تسلیم شد. در سال 645 میلادی سپاهیان اسلام توانستند با پیروزی بر یزدگرد سوم بر ایران تسلط یابند .
   امویان گروهی از اعراب بودند که ابتدا بر ایران تسلط یافتند . مردم ایران اگر چه دین اسلام را به رغبت پذیرفتند اما خلفای اموی و مأموران آنها ، ‌بر خلاف تعالیم اسلام ، ظلمهای زیادی بر علیه مردم مرتکب شدند که موجب شورش ها ی زیادی در نواحی مختلف ایران شد . این قیام ها سرانجام موجب سقوط امویان و روی کارآمدن عباسیان گردید .
   پذیرش اسلام در ایران تغییرات زیادی در آداب و رسوم و فرهنگ مردم پدید آورد . دین زرتشتی تا  حدود زیادی از رونق افتاد . زبان و خط عربی به عنوان زبان و خط تشکیلات حکومتی رسمیت یافت . پس از گذشت حدود دو قرن که اعراب بر سراسر ایران تسلط یافتند به تدریج حکومت هایی پدید آمدند که سرداران ایرانی آنها را بنیاد نهاده بودند . ابتدا طاهریان در سال 816 میلادی در خراسان سلسله طاهریان را تشکیل دادند که در سال 872 بدست یعقوب لیث صفاری سرنگون شد و سلسله صفاریان بنیاد گذاشته شد که تا سال 903 میلادی ادامه داشت . صفاریان بخش های زیادی از خراسان ،‌فارس ،‌ کرمان و کابل را تسخیر کردند . سلسله سامانی نیز از 903 تا999میلادی بر ایران حکم راندند و در ضمن بخش های شمالی کشور را که در اختیار علویان بود متصرف شدند و بدین ترتیب ایرانیان که در جنگ مستقیم از اعراب شکست خورده بودند ،‌پس از گذشت حدود دو سه سال ، با پذیرش دین اسلام به سلطه اعراب بر ایران خاتمه دادند ، در زمان سامانیان فرهنگ ادبیات ایرانی مجدداً رونق یافت .
   حکومت سامانی در سال 999 م توسط ترکان غزنوی سرنگون شد .
   در همین حال بخش هایی از ایران در دست آل بویه باقی مانده بود . غزنویان اگر چه امپراتوری بزرگی را تشکیل دادند اما بزودی مقلوب ترکمن های سلجوقی شدند . سلجوقیان که 1037 م قدرت را در دست گرفتند حکومت بسیار مقتدری را در ابتدا تشکیل دادند به طوری که سر حدات آنها به اندازه های دوره ساسانی می رسید . اما ، سلجوقیان بزودی دچار انشعابات فراوانی مانند خوارزمشاهیان و اتابکان شد .
   در اواخر قرن یازدهم میلادی حسن صبا نهضت حشاشین را در الموت پی ریزی کرد . حمله مغول در 1220 م نه تنها بساط حکومت های محلی را در هم پیچید بلکه تأثیر بسیار مخربی بر فرهنگ و تمدن ایرانی بر جای گذاشت . بسیاری از مظاهر فرهنگی ،‌آثار تاریخی و کتابخانه ها به آتش کشیده شد و مردم بسیاری قتل عام شدند و دانشمندان ،‌ شعرا و فلاسفه بسیاری یا بدست مغولان به قتل رسیدند ویا ناگزیر به فرار از ایران شدند . حکومت خلیفه عباسی نیز در بغداد از حمله مغول در امان نماند و در برابر آنان سر تسلیم فرود آورد . ایلخانان مغول ،‌ با وجود تلاش فراوان در جهت تغییر عادات و فرهنگ ایرانیان ، ‌سرانجام با پذیرش دین اسلام ،‌مقهور فرهنگ ایرانی شدند .
جامعه ایرانی هنوز زخم دوره مغول را از یاد نبرده بود که حمله تیمور در اواخر قرن چهاردهم میلادی بار دیگر ایران را به ویرانی کشید و حتی مناطقی که از دست مغولان جان سالم به در برده بودند ،‌ به دست تیمور ویران گشت . اما حکومت تیمور ،‌پس از مرگ او به تدریج رو به ضعف نهاد و سرانجام در سال 1500 میلادی به طور کامل منقرض شد .
اسماعیل اولین سلسله صفویه را بنیاد نهاد که این سلسله با تکیه بر مذهب تشیع توانست حکومت مرکزی مقتدری تشکیل دهد . در این دوره آثار تاریخی بسیاری در ایران ساخته شد . در دوره شاه عباس صفوی پایتخت ایران از قزوین به اصفهان منتقل شد . بسیاری از آثار تاریخی امروز اصفهان بجای مانده از همین دوره می باشد . در این دوره همچنین جنگ هایی بین ایران و دولت عثمانی روی داد .
حمله محمود افغان به اصفهان و اشغال پایتخت و نیز شهر شیراز بدست افغانها موجبات تضعیف سلسله صفویان را فراهم کرد . نادر قلی افشار توانست افغانها را از ایران خارج کند و پس ا زمدتی سلسله افشاریه را در 1376 م بنیاد نهاد و طی چندین جنگ ،‌متصرفات عثمانی را به ایران باز گرداند و سپس به دهلی در هندوستان لشکر کشید و بخشی از این کشور را متصرف شد . نادر شاه در 1747 توسط سرداران خود به قتل رسید و پس از او سلسله اش رو به افول نهاد .
کریمخان زند در1750 م دولت زندیه را تشکیل داد . شیراز را به عنوان پایتخت برگزید . اگر چه او پادشاهی صلح جو و بی تکلف بود اما پس از او اختلافات زیادی در خانواده وی بروز کرد . آغامحمد خان قاجار در سال 1796 م حکومت قاجاریه را بنیاد گذاشت و در تهران تاجگذاری کرد. در دوره قاجاریه ، ‌روابط ایران با اروپا گسترش فراوانی یافت و کم کم ایران به یکی از ممالکی تبدیل شد که فرانسه ، ‌انگلستان و روسیه نسبت به آن حساسیت زیادی به خرج دادند . در دوره قاجاریه دو جنگ مهم بین ایران و روسیه رخ داد که منجر به جدا شدن بخش هایی از شمال کشور شد . میرزا تقی خان امیر کبیر ،‌صدر اعظم ناصرالدین شاه قاجارکه سعی داشت با تأسیس مؤ سسات مدرن ، ایران را با تحولات و پیشرفت های اروپا آشنا کند با دسیسه شاهزادگان قاجاربه قتل رسید .
در سال های 1896 تا 1906 انقلاب مشروطیت ایران رخ میدهد که مجلس ایران نخستین قانون اساسی را تصویب می کند . در جنگ جهانی اول علی رغم بی طرفی ایران ، ‌این کشور به دو منطقه تحت نفوذ انگلیس درجنوب و روس در شمال تقسیم می گردد. با پیروزی انقلاب در روسیه در سال 1917 قوای روس از ایران خارج شدند و انگلیسیها بر تمامی ایران تسلط یافتند . در این هنگام اعتراضاتی علیه قوای انگلیس در گیلان و آذربایجان صورت گرفت . رضاخان که فرماندهی یکی از یگانهای قزاق را بر عهده داشت طی کودتایی قدرت را در سال 1299 ه . ش به دست گرفت و در سال 1305 ه . ش با خلع احمد شاه آخرین شاه قاجار تاجگذاری کرده و سلسله پهلوی را بنیاد نهاد . وی پس از جنگ جهانی دوم توسط قوای متفقین که وارد خاک ایران شده بودند بر کنار شد و پسرش محمد رضا بجای او بر تخت نشست .
مجلس ایران در سال 1329 ه . ش لایحه ملی شدن صنعت نفت را تصویب کرد و به این ترتیب نهضت ملی شدن نفت آغاز شد . دکتر مصدق در سال 1330 به نخست وزیری رسید و رهبری نهصت ملی شدن نفت را بر عهده گرفت . وی به کمک آیت الله کاشانی توانست نهضت را به مراحل نهایی نزدیک کند . شاه از کشور خارج شد اما فرماندهان نظامی وابسته به وی با کمک نیروهای امنیتی ایالات متحده کودتایی در حکومت دکتر مصدق در 28 مرداد 1332 ترتیب دادند که منجر به سقوط دولت دکتر مصدق گردید و شاه دوباره به ایران باز گشت و از این تاریخ تا سال 1357 حکومتی دیکتاتوری را بر ایران حاکم کرد و هرگونه اعتراض را سرکوب کرد . از جمله در سال 1342 مردم شهر قم به رهبری امام خمینی ، ‌بر علیه شاه قیام کردند که قوای نظامی ضمن سرکوب قیام ،‌امام خمینی را به خارج تبعید کردند .
در سال 1357 اعتراضات مردمی بالا گرفت و شاه مجبور به ترک ایران شد . امام خمینی که در این زمان در حالت تبعید به سر می برد به ایران آمدند و مستقیماً رهبری انقلاب را بر عهده گرفتند . در 22 بهمن 1357 سرانجام انقلاب اسلامی ایران پیروز شد و سلسله پهلوی منقرض گردید .
با سقوط رژیم شاه ،‌ نخستین حکومت جمهوری به نام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و به تأیید 8/98 درصد مردم ایران رسید . در سال 1359 نیروهای عراقی با حمله به ایران بخش هایی از غرب و جنوب غرب را متصرف شدند. اما نبرد دلیرانه مردم ایران باعث عقب نشینی قوای عراقی گردید و با قطعنامه سازمان ملل متحد ،‌آتش بس بین دو کشور برقرار گردید .
امام خمینی در سال 1368 ه . ش وفات کردند و بجای ایشان آیت الله خامنه ای که در آن هنگام رئیس جمهور بودند ،‌ رهبری کشور را بر عهده گرفتند . ایران پس از جنگ توانست بسیاری از ویرانی های ناشی از آن را جبران کند . حجت الاسلام رفسنجانی دو دوره پیاپی یعنی سالهای 1368 و 1372 و حجت الاسلام محمد خاتمی نیز در دو دوره ، سالهای 1376 و 1380 به ریاست جمهوری ایران برگزیده شدند . هم اکنون نیز جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد ریاست جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارند .

اولین هواپیمای ایرباس 340 رسما به ناوگان هما پیوست

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس این هواپیما که در سال 1993 ساخته شده است توسط کشور ونزوئلا در اختیار ایران‌ایر قرار گرفته است.
مدیر عامل هما در مراسم تحویل ایرباس 340 با اشاره به دوربرد بودن این هواپیما و فعالیت عمده آن در مسیر تهران - کاراکاس، اظهار امیدواری کرد که در آینده‌ای نزدیک هواپیماهای بیشتری برای پوشش دادن مسیرهای دوربرد به این شرکت بپیوندند.
وی در مورد خصوصیات هواپیمای تحویلی به ایران‌ایر، تصریح کرد: هواپیمای مذکور با داشتن 282 صندلی اعم از 36 صندلی هما کلاس (first class) و 246 صندلی اکونومی یکی از پیشرفته‌ترین هواپیماهای کشور است که توسط خلبانان ایرانی هدایت خواهد شد.
حسامی با بیان اینکه این ایرباس نسل جدید قادر به 18 ساعت پرواز مداوم در حالت عادی است، اظهار داشت: تعمیر ونگهداری این هواپیما در حال حاضر توسط تکنسین‌های خارجی صورت می‌گیرد ولی در بلندمدت این کار نیز به متخصصان داخلی سپرده خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد: شرکت ایران‌ایر در نظر دارد به منظور تبرک هواپیمای ایرباس 340، اولین پرواز آن را در چند روز آینده به مقصد مشهد مقدس انجام دهد.
به گزارش فارس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی در حال حاضر بر خلاف مقررات بین‌المللی توسط آمریکا تحریم شده است که این شرایط اضافه کردن ناوگان را برای این شرکت با مشکلات متعددی همراه کرده است.
این در حالیست که مسئولان هما و دست‌اندرکاران صنعت هوایی کشور تلاش بسیاری در جهت تهیه ناوگان و افزایش مسیرهای پروازی توسط ایران‌ایر انجام می‌دهند.
مدیریت هما در موارد متعدد به تمامی مسافران این شرکت اطمینان داده است که هیچ کدام از پروازهای هما با کوچکترین ریسکی به جهت وجود نقص فنی، انجام نخواهد شد. به همین دلیل در برخی موارد بروز تاخیر به منظور برطرف کردن نقص فنی اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد.

ایران من

ایران امروز ،‌کشوری است که ضمن پذیرش بسیاری از عناصر فرهنگ مدرن ، پاره ای از شیوه های زندگی و‌ آداب و رسوم خود را حفظ کرده است . در ایران امروز ،‌ شما می توانید در کنار پدیده های نوینی چون اینترنت ، ‌روش های سنتی زندگی مانند کوچ عشایر را مشاهده کنید . مدارس قدیمی ایرانی ،‌ضمن حفظ ساختار سنتی خود ، ‌به انواع تجهیزات مدرن مجهز شده اند‌ . در یک سو آسمان خراش های عظیم ساخته شده است و در سوی دیگر هنوز ،‌ از سیاه چادربه عنوان سرپناه استفاده می گردد. در یک نگاه کلی می توان گفت جامعه ایرانی در برخورد با مدرنیته نه یکسره آن رارد کرده است و نه در بست آن را پذیرفته است . بلکه سعی کرده است ضمن حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی خود ، ‌از شیوه ها و ابزارهای زندگی نوین نیز بهره گیرد . در این قسمت سعی خواهد شد تا با بخش هایی ا ز سیمای نوین ایران آشنا شویم .

    

 

نشانه ها :
ـ نام رسمی : جمهوری اسلامی ایران
ـ نشانه ملی : این نشانه مجموعه ای از اصول و آرمانهای اسلامی و انقلابی را در قالب طرحی گرافیکی به نمایش می گذارد . اگر چه هر کدام از این اجزاء جداگانه دارای معانی خاص خود می باشند ،‌ اما مجموعه آنها ، ‌جمله مشهور قرآن کریم و اولین شعار دین اسلام را تداعی می کند : لا اله الا الله (خدایی جز اله نیست )        ( Lailaha illalah )
ـ پرچم ملی : پرچم ایران از خط افقی به رنگ های سبز ،‌ سفید و قرمز تشکیل شده است . درمرکز آن ، ‌در قسمت سفید نشانه ملی قرار دارد . در حاشیه پائین بخش سبز و بالای قرمز ،‌ کلمه الله اکبر (خداوند بزرگ است ) به تعداد 22 بار تکرار شده است .

 

 حاکمیت (State ):

دولت جمهوری اسلامی ایران ،‌ در پی انقلاب اسلامی ایران در سال1357 استقرار یافت . این دولت نخستین جمهوری در تاریخ    ایران به حساب می آید ، ‌چرا که پیش از آن تمامی حکومت های ایرانی به شکل پادشاهی اداره می شدند . اندک مدتی پس از انقلاب (12 فروردین 58)،‌ اکثر قاطع مردم در یک رفراندم ، ‌به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند . جمهور ی اسلامی ایر ان بر اساس اصل تفکیک قوای سه گانه و نظارت رهبری بر آنها بنا شده است .
ـ رهبری : مطابق قانون اساسی ، ‌نظارت عالیه بر قوای سه گانه و هماهنگی میان آنها ، تعیین رئیس قوه قضائیه و نیز فرماندهی کل قوای نظامی و تعیین فرماندهان ارشد از اختیارات رهبری می باشد . پس از در گذشت حضرت امام خمینی(ره) در سال 1368 ، ‌مجلس خبرگان حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رابه عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران برگزید و ایشان تا کنون این سمت را دارا می باشند . آیت الله خامنه ای پیش از این دو بار به عنوان ریاست جمهوری ایران برگزیده شده بودند . وی دارای تألیفاتی در زمینه علوم اسلامی است و آشنایی عمیقی با ادبیات فارسی و هنر دارد .
اعضای مجلس خبرگان که وظیفه آن انتخاب رهبرمی باشد ، به مدت 7 سال از طرف مردم انتخاب می شوند . قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، قوای اداره کننده کشور را به سه قو ه مجریه ،‌ مقننه ‌و قضائیه تقسیم کرده است .

ـ قوه مجریه : در رأس این قوه رئیس جمهور قرار دارد که به مدت 4 سال با رأی مستقیم مردم انتخاب می گردد . پس از انتخاب رئیس جمهور ،‌ ‌او باید برای تک تک وزیران پیشنهادی برای تشکیل کابینه از مجلس رأی اعتماد بگیرد . رئیس جمهور وظیفه اجرای قانون اساسی و پاسداری از اصول آن را بر عهده دارد .
در حال حاضر رئیس جمهور ایران جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد است که در سال 1384 به این مقام برگزیده شد . 

ـ قوه مقننه : مجلس شورای اسلامی ، ‌پارلمان ایران ،‌ دارای 290 نماینده است که به مدت چهار سال با رأی مستقیم مردم انتخاب می شوند . هر نقطه شهری و یا روستایی متناسب با جمعیت خود سهمیه ای اعم از یک یا چند نماینده در پارلمان دارد . به عنوان مثال مردم شهر تهران دارای 30 نماینده در مجلس می باشند . همچنین اقلیت ها ی مذهبی نیز نمانیدگانی در مجلس دارند .
12 عضو شورای نگهبان که 6 نفر از آنها از فقهای برجسته و 6 نفر از حقوقدانان می باشند ،‌ بر مصوبات مجلس نظارت دارند تا با شرع اسلام و قانون اساسی مطابق باشد . در غیر اینصورت مصوبه را مجدداً به مجلس باز می گردانند تا اصلاح شود . رئیس مجلس و اعضای هیئت رئیسه به مدت یکسال از طرف اعضای پارلمان انتخاب می گردند . در حال حاضر غلامعلی حداد عادل ریاست مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد .

ـ قوه قضائیه : وظیفه قوه قضائیه رسیدگی به دعاوی مختلف می باشد . رئیس قوه قضائیه به مدت 5 سال ، با‌حکم رهبری تعیین می گردد . قوه قضائیه ضمن داشتن ارتباط با سایر قوا ،‌کاملاً مستقل است و وظایف خود را از طریق 3288 شعبه دادگاه (1378 ) ،‌کارمندان و کارشناسان مختلف انجام می دهد . در حال حاضر آیت اله هاشمی شاهرودی ریاست قوه قضائیه را بر عهده دارد .

ایران و سازمانهای بین المللی
ایران در سال 1945 یکی از کشورهای اولیه ای بود که به سازمان ملل متحد پیوست و از آن تاریخ تاکنون با این سازمان و سازمانهای تابعه آن همکاری مناسبی داشته است . ایران همچنین یکی از بنیانگذاران و اعضای مهم اپک (کشورهای صادر کننده نفت ) می باشد . این کشور همچنین یکی از بنیانگذاران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) است . ایران در طول سالهای 1997 تا 2000 میلادی ریاست سازمان کنفرانس اسلامی (ICO ) را بر عهده داشته است . تعدادی از سازمانهای بین المللی که ایران در آنها عضویت دارد عبارتند از : ‌جنبش عدم تعهد ،‌ گروه کشورهای هفتادوهفت ،‌ آژانس بین المللی انرژی اتمی( IAEA ) ،‌ سازمان بین المللی کار (ILO ) ، سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO ) ، شورای همکاری گمرکی (CCC ) ، اتحادیه بین المجالس (IPU ) ، کمسیون اقتصادی و اجتماعی برای آسیا و منطقه اقیانوس کبیر (ESCAP ) ،‌ سازمان خواروبار و کشاورزی (FAO ) ، انجمن بین المللی توسعه (IDA ) ، سازمان بین المللی خطوط کشتیرانی (IMO ) ، سازمان آموزشی , علمی و فرهنگی ملل متحد (UNESCO ) ، ‌صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF ) ، سازمان جهانی هواشناسی (WMO ) ، بنگاه مالی بین المللی (IFC ) ،‌ اتحادیه جهانی پست (UPU )،سازمان بهداشت جهانی (WHO )، کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (UNCTAD ) ،‌ کمیسر عالی ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR ) ،انجمن بین المللی شرکت های هوائی (IATA) و ...

پول :
واحد پول ایران ریال نام دارد . اسکناس های رایج در سیستم بانکی عبارتند از : ‌ 500 ریال ،‌ 1000 ریال ،‌ 2000 ریال‌ 5000 ریال ، 10000 ریال و20000 ریال، 50000 ریال سکه های رایج عبارتند از : 100 ریال، 250 ریال، 500 ریال
اگرچه در سیستم بانکی واداری ایران از ریال به عنوان واحد پول استفاده می شود اما در معاملات روزمره مردم برای سهولت از واحد غیر رسمی تومان که عبارت از 10 ریال می باشد استفاده می کنند .