اهورای من

زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست.امتحان ریشه هاست؛ ریشه هم هرگز اسیر باد نیست

اهورای من

زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست.امتحان ریشه هاست؛ ریشه هم هرگز اسیر باد نیست

معرفی 10 گونه برتر زیستی

گروهی از دانشمندان طولانی ترین حشره جهان، اسب آبی به اندازه یک دانه لوبیا و کوچکترین مار جهان را در میان 10 گونه برتر و جدید سال 2008 قرار دادند.

 این پدیده های عجیب برگزیده های هزاران گونه هستند که طی سال گذشته در مناطق مختلف و به خصوص در مناطق گرمسیری و حاره ای کشف شده اند.

به گفته کوئینتین ویلر رئیس موسسه اکتشافات گونه های زیستی دانشگاه آریزونا بیشتر مردم جهان از میزان محدودیت دانش بشر نسبت به گونه های زیستی موجود در زمین آگاه نیستند. بشر در حال حاضر توسط تعداد نامحدودی از گونه های زیستی احاطه شده است که اکثر مواقع حتی دیده هم نمی شوند.

این دانشگاه به همراه گروهی از دانشمندان سالانه 10 گونه برتر و جدید سال را طبقه بندی و اعلام می کنند. در لیست ارائه شده سال 2008 گیاه قهوه بدون کافئین، حلزون چهار محوری و چند گونه جدید و خارق العاده دیگر وجود دارند.

1- اسب دریایی کوتوله: این گونه با نام علمی Hippocampus satomiae تنها 1.27 سانتیمتر ارتفاع داشته و در جزیره دراوان در اندونزی یافت شده است. این جاندار در دو تنوع رنگی، خاکستری- قرمز و زرد- نارنجی وجود داشته و بیشتر در میان مرجانهای شاخه ای زندگی می کنند.

 

اسب دریایی کوتوله

 


2- درختی که خودکشی می کند: این گونه گیاهی در شمال غرب ماداگاسکار زندگی می کند. Tahina spectablilis نام علمی این درخت بوده و به خانواده نخلها تعلق دارد. این گیاه پس از 30 تا 50 سال گل می دهد و پس از آن بلافاصله نابود شده و می میرد. ارتفاع این درخت 18 متر بوده و برگهایی به وسعت پنج متر دارد.

3- گیاه بدون کافئین قهوه: گونه گیاهی دیگری با نام علمی Coffea charrieriana در منطقه ای به نام کامرون یافت می شود. این گیاه اولین گونه گیاه قهوه در آفریقای مرکزی است که دانه های آن بدون کافئین هستند.

 

 قهوه بدون کافئین

 

4- باکتری اسپری: باکتری شگفت انگیزی است که توسط دانشمندان ژاپنی و در سال 2008 کشف شده است. این باکتری با نام علمی Microbacterium hatanonis درون اسپری مخصوص حالت دادن موی سر انسان کشف شد.

5- شاخه متحرک: طولانی ترین حشره جهان، Phobaeticus chani،  که با محاسبه پاها بیش از 50 سانتیمتر طول دارد به شاخه ای خشک از یک درخت شباهت دارد که می تواند خود را حرکت دهد. این حشره که در بورنو واقع در مالزی کشف شده است در جنگلهای بارانی زندگی می کند و همین خصوصیت یافتن آن را از میان شاخه های درخت بسیار سخت کرده است.

 

طولانی ترین حشره جهان

 

6- مار باربیدوز: عنوان کوچکترین مار جهان را به خود اختصاص داده و تنها 10.5 سانتیمتر طول دارد. این گونه جدید با نام علمی Leptotyphlops carlae در جزایر کارائیب زندگی می کند و با نام مار قیطانی نیز شناخته می شود.

 

مار باربیدوز

 

7- حلزون بی صدف: گونه ای از حلزونهای زمینی شکارچی و بدون صدف با نام علمی Selenochlamys ysbryda هستند . این گونه ها 6 تا 7 سانتیمتر طول داشته و هیچ اندامی برای بینایی ندارند. رنگ بسیار سفید این جاندار ظاهری شبح وار و مشمئز کننده به آن بخشیده است و غذای خود را از کرمهای خاکی و با استفاده از دندانهای تیغ مانند تهیه می کند.

8- حلزون مارپیچی انعطاف پذیر: این گونه بی نظیر با نام علمی Opisthostoma vermiculum در تپه ای آهکی در مالزی کشف شده است. خصوصیت شگفت انگیز این حلزون صدف منحصر به فرد آن است که حول چهار محور مختلف چرخیده است.

 

حلزون 4 محوری

 

9- دوشیزه ماهی: این ماهی های زیبا در میان مرجانهای دریایی در مناطق گرمسیری زندگی می کنند. نام علمی این گونه ها Chromis abyssus بوده طول آنها در حدود هشت سانتیمتر است. رنگ این ماهی ها معمولا روشن و درخشان بوده واغلب در دریاها زندگی می کنند.

 

دوشیزه ماهی

 

10- مادر فسیلی: گونه ای منقرض شده از خانواده کوسه ها هستند که در حدود 380 میلیون سال پیش زندگی می کرده اند. شهرت این گونه با نام علمی Materpiscis در حمل جنین ماهی و تغذیه جنین با استفاده از ساختاری معدنی شده در خارج از بدن بوده است. فسیل این گونه در شمال غرب استرالیا کشف شده است. این ماهی طولی برابر 25 تا 35 سانتیمتر داشته و از دندانهای برنده ای به عنوان ابزار شکار استفاده می کرده است.

 

مادر فسیلی

 

 دانشمندان همچنان در حال طبقه بندی گونه های کشف شده در سال 2008 هستند و به همین دلیل اطلاعات نهایی از این طبقه بندی هنوز تکمیل نشده است اما به گفته محققان بیش از نیمی از 18 هزار و 516 گونه زیستی در این لیست در سال 2007 کشف و نامگذاری شده اند که از آن میان 75.6 درصد گونه های بی مهره، 11.1 درصد گیاهان آوندی و 6.7 درصد مهره داران بوده اند.

به گفته ویلر طبقه بندی گونه های زیستی و خصوصیات منحصر به فرد آنها بخشی حیاتی از درک تاریخ حیات به شمار می رود. از سال 1758 تا کنون بیش از 1.8 میلیون گونه زیستی توسط زیست شناسان کشف و نام گذاری شده اند این در حالی است که محققان میزان گونه های موجود در زمین را 2 تا 10میلیون اعلام کرده اند.

بر اساس گزارش سی ان ان، محققان معتقدند سرعت تغییرات به وجود آمده در جهان نیاز به سرعت بخشی فرایند شناسایی گونه های زیستی را افزایش می دهند زیرا میلیونها گونه زیستی که همچنان ناشناخته باقی مانده اند اکنون در خطر انقراض قرار دارند که در صورت وقوع این فاجعه، انسان قسمتی از تاریخچه تاریخ منشا حیات را از دست خواهد داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد